现在位置:首页 >> 学术信息

生物医学论坛第85讲

打印 | 关闭 新闻出处: 发布时间:2017-04-14 阅读次数:118
科研

主办单位:同济大学医学院

医学院生物医学论坛     85

如何回复编辑和审稿人?专业、精准的回复策略和技巧

p{color:#666;FONT-SIZE:12pt}A{TEXT-DECORATION:none}

访问禁止

☉ 确保浏览器的地址栏中的地址拼写和格式正确无误;

☉ 单击后退返回上一页;

☉ 如有任何疑问,请与管理员联系。

☉ 详细>>

" align=left hspace=12>

Dr. Bo Cui,

Trainer, Editage Insights

讲座大纲

第一部分:稿件审稿流程一览。如何正确看待写回复信写作?

第二部分:如何精准解读编辑和审稿人的意见? (审稿意见的常见格式。如何发掘解读审稿人的真实本意。杀伤力最强的审稿意见。)

第三部分:回复信如何写才够专业?IPSP方法介绍。

第四部分:对各类审稿意见的答复技巧。(工作意义相关问题。要求更多数据,补还是不补?文章组织、背景介绍问题。文献引用问题。记住:挑战审稿人需要的不仅仅是勇气,而要有礼、有理、有据、有节,平等对话!)

报告人简介:

Dr. Bo Cui obtained his medical degree from the Fourth Military Medical University in China, his master’s degree in English from the University of Hawaii, and his doctoral degree in Biochemistry, Microbiology and Immunology from the University of Ottawa Faculty of Medicine. He was a grantee at East West Center, Honolulu, HI, and worked as a postdoctoral fellow and staff research associate at Duke University. Dr. Cui currently works as the Executive Editor of the Journal of Biomedical Research and is also a Distinguished Professor at Nanjing Medical University, China. Dr. Cui was a member of the American Association of Cancer Research, European Association of Cancer Research, and the American Council of Science Editors. He also serves as an ad hoc reviewer for several international biomedical journals.

讲座时间:2017417日(星期一)14:30

讲座地点:医学院二楼报告厅